fredag den 27. juni 2008

Podemos...

Podemos... (Vi kan!) saadan lyder Spaniens motto i forbindelse med Eurocup 2008. Og det er ikke helt ved siden af! I gaar leverede Spanien nemlig noget af det mest fremragende spil, jeg nogensinde har set, og det resulterede i en sejr over de russiske bjoerne. Nu er det finalen der staar paa spil mod tyskerne paa soendag, og mon ikke vi nok skal kunne saette dem paa plads ogsaa - vi krydser fingre. Selvom vi ikke faar kampen at se (det er Bruce for vigtig til), haaber vi paa at faa lejlighed til at fejre det bagefter!!! Kom saa Spanien...eller "Den spanske stats fodboldslandshold" som de jo kaldes i Baskerlandet!!)

torsdag den 26. juni 2008

Klappet og klar...

Saa har jeg faaet kuffereten klar til i morgen, vasketoejet er overstaaet og opvaskemaskinen i fuld sving. HOLD TA OP hvor vi glæder os til at se allesammen og få hygget igennem på ægte dansk vis!

Here we come family (og Bruce selvfølgelig)...

onsdag den 25. juni 2008

Mine foerste altankasser...

I gaar tog vi paa opfordring af en kollega i hvad der skulle vaere omraadets bedste havecenter. Det fortroed vi bestemt ikke - det var enormt og havde et stort og varieret udbud af alt lige fra exotiske planter, havemoebler til potter osv. Resultatet blev 4 store altankasser med planter med det formaal at sikre mere intimitet og hygge paa terassen.



Nu mangler vi bare markisen, havebordet og Weber grillen, og saa er vi er klar til at nyde sommeren :-). Foerst skal vi dog en tur til CPH i weekenden for at besoege familie og venner og ikke mindst opleve "The Boss"...

torsdag den 19. juni 2008

Saa kom den endelig....

...solen! Med 2 maaneders regn skinner den nu fra en skyfri himmel og mindsandten om ikke ogsaa temperaturen har sneget sig op paa de 25 - 28 grader. Det siges (for i Baskerlandet er det aldrig sikkert) at det holder weekenden over, saa det betyder uden tvivl at weekenden skal tilbringes paa stranden (maaske i Frankrig???). Landsbyens lokale udendoers pool er ogsaa aabnet, saa mon ikke vi skal op og tage en dukkert i eftermiddag efter arbejde...

Naa jobbet kalder, chefen er paa besoeg fra Paris, saa det betyder et utal af moeder og dermed arbejde!

Ha en god dag!

mandag den 16. juni 2008

Middelalder marked og solskin...

Endelig viste vejret sig fra sin paene side, og vi valgte derfor at tage til middelalder marked i Fuenterrabia. Selve landsbyen er den perfekte kulisse for saadant et marked, og der var boder med alt lige fra hjemmelavet chokolade til planter, naturmedicin osv. og endelig sjove indslag som denne fyr:



Sidst paa eftermiddagen maatte vi desvaerre bryde op og vaere solidariske med fyrerne, der MEGET gerne ville se fodboldkampen mellem "den spanske stat´s fodboldhold" (som de kaldes paa den lokale baskiske kanal) og Sverige. Vi (kvinderne) var selvfoelgelig mindre interesserede og valgte derfor at nyde solens sidste straaler paa terassen med en kold bailey (ahhh).

Soendag var Josebas´fars foedselsdag, og det blev selvfoelgelig fejret med god mad og vin. Resten af eftermiddagen blev brugt paa sofaen med bogen "En verden uden ende". Virker interessant...

fredag den 6. juni 2008

Saa er der (endelig) nyt fra baskerlandet...

Det er som om, at jo laengere tid der gaar, jo svaerere er det at komme i gang igen. Der er gaaet ca. 2 maaneder siden sidste indlaeg, og jeg er kun enig med mine trofaste laesere - det er alt for daarligt!

Det skal siges til mit forsvar, at der har vaeret tryk paa - baade paa job og med den nye lejlighed. Hvad er der saa sket de sidste 2 maaneder her i Baskerlandet? Faktsik ikke saa meget - vejret har vist sig fra sin daarlige side, og det har staaet ned i staenger den sidste halvanden maaned, hvilket har resulteret i oversvoemmelse diverse steder. Det startede ellers godt i starten af maj med strandvejr, og vi benyttede dermed muligheden for endelig at udforske den franske kyst med sine smaa hyggelige landsbyer.

Lejligheden er blevet praesentabel, selvom der er en del haengepartier her og der, og Jos har faaet plantet en lille koekkenhave paa terassen med tomat, basilikum, persille osv. Skulle I komme forbi, er I mere end velkomne i Astigarraga. Vi kan byde paa eget vaerelse med fuld "punction" (som min kaere onkel engang sagde :-)

Ha´en rigtig god weekend og husk more upcoming news next week !