onsdag den 23. juli 2008

Ferie tak...og det maa gerne vaere nu!

Man orker naesten ik at slaebe sig ud af sengen om morgenen og motivationen er lig nul paa jobbet - det er de saedvanelige symptomer paa, at NU maa ferien altsaa gerne begynde!

Heldigvis er der kun 2 arbejdsdage tilbage, foer vi fredag saetter kursen mod den nordlige del af Danmark. Da vi skal koere i bil, har vi valgt at indlaegge en "hviledag" loerdag i den franske region Alsace, inden vi tager det sidste straek til Hobro.

Her venter 12 dage hygge og afslapning med familie og venner efterfulgt af 10 dage i Norge, som vi skal besoege med "la cuadrilla" (kliken) fra Spanien. Endelig har vi faaet presset en forlaenget weekend ind sidst i august, hvor vi tager til Acebo. Det er et must da en sommer uden et besoeg i landsbyen ikke er en rigtig sommer...

torsdag den 17. juli 2008

Selvstaendighed??? Det er da ik noget I bestemmer!

Saadan har svaret lydt fra den spanske regering, naar Baskerlandet paent har spurgt om lov til at afholde en demokratisk afstemning om, hvorvidt det skal vaere et selvstaendigt land eller ej. Spoergsmaalet er nu igen blevet stillet, og svaeret vil efter alt at doemme forblive det samme - et klart "No"!!!!

I princippet er det mig ligegyldigt, om Baskerlandet er en del af Spanien eller ej, men naar man naegter en befolkning deres rettighed til at afholde en demokratisk afstemning, saa er der altsaa tale om undertrykkelse. Jeg forstaar simpelthen ikke, hvordan en regering, kan slippe afsted med en saadan beslutning. Det skulle vel lige vaere de saedvanlige faktorer som magt og penge, der spiller ind. For det er vel ingen hemmelighed, at Spanien ville miste en stor okoenomisk indtaegt, hvis Baskerlandet blev selvstaendigt!

Og saa undrer folk sig over, hvorfor folk i Baskerlandet er utilfredse?

onsdag den 16. juli 2008

1 uge tilbage...

Weekenden i Zaragoza blev rigtig hyggelig, selvom selve Expo udstillingen ikke var noget at raabe hurra for. En kombination af alt for mange mennesker, daarlig planlaegning og kedelige udstillinger gjorde det til en skuffende oplevelse.

Soendag besoegte vi katedralen i Zaragoza, som til gengaeld overraskede positivt. Weekenden blev afsluttet i gemytlig familiaer selskab over en frokost, der tog flere timer at komme igennem (men godt var det :-)

I denne uge har vi endvidere taget vores nye bord paa terassen i brug - vidunderligt :-) Den foerste dild er blevet hoestet, og tomaterne stortrives!

Og saa er der kun 1 uge tilbage, foer vi saetter kursen mod nordlige himmelstroeg!

tirsdag den 8. juli 2008

Fodboldmestre

Fodboldkampen blev en succes, og Spanien er Europa mestre 2008. Det blev selvfoelgelig fejret i hele landet (Dog ikke her i Baskerlandet :-) Desvaerre saa vi ikke kampen, da den faldt paa samme tid som Bruce Springsteen koncerten i KBH. Det gjorde nu ikke saa meget - koncerten var fantastisk, og "Bossen" skuffede bestemt ikke! Desuden var det dejligt at se familie og venner igen. Vi var 8 personer i et lille sommerhus, saa det var bestemt intenst! Der blev spist, hygget og snakket til langt ud paa de smaa timer!

Tilbage i Astigarraga taeller vi nu ned til sommerferien, som starter d. 24. juli. Inden da skal vi til Zaragoza i weekenden og besoege familie og se EXPO ustillingen 2008 .