torsdag den 29. januar 2009

Trist januar maaned

Januar 2009 har desvaerre ikke givet os den bedste start paa aaret; I mandags skete der det tragiske, at en af vores naermeste venner´s far omkom ved en forfaerdelig arbejdsulykke. Det har vaeret nogle rigtig triste dage, og det har vaeret haardt, at se én man holder af soenderknust over at have mistet sin far paa saa tragisk vis. Det er virkelig skraemmende, hvordan livet kan forandre sig paa bare et splitsekund. Det saetter tingene i perspektiv, og viser os hvor skroebeligt livet egentlig er...

torsdag den 15. januar 2009

Txotx....

I gaar blev cider-saesonen indledt med et "Txotx" . Det er baskisk og anvendes, naar der aabnes for toenderne med cider (sidra paa baskisk). Her er et billede fra den officielle aabningsceremoni:

Efterfoelgende var der gratis cider og pintxos paa de lokale barer i Astigarraga (som vi selvfoelgelig deltog i). Eksperterne melder om et super aar med hele 13 millioner liter cider, saa der er ingen undskyldning for ik at gaa i gang. Saesonen fortsaetter frem til midt i april, saa mon ikke der bliver tid til at besoege et par af de mange sidrarier (cider restauranter) i omraadet...



fredag den 9. januar 2009

Sne og kulde...

Saa kom sneen og kulden endelig. For foerste gang, i de 2, 5 aar jeg har boet i Baskerlandet, er alt daekket af et fint hvidt lag sne. Dermed blev eftermiddagen i gaar benyttet til at tage nogle billeder af terassen og landsbyen Astigarraga, hvor vi bor.



Sneen og kulden har dog ogsaa medfoert ikke mindre end KAOS her til morgen, da ingen biler kunne forcere den lille isede rampe fra vores garage og op til vejen. Der maatte snekaeder paa og med en del taalmodighed kom vi op én efter én.

Inden juleferien drog vi ogsaa fordel af de store maengder sne der er faldet i Pyrenaerne. Vi tog til Formigal, som er en stor skisportdestination her i Spanien, og tilbragte dagen i hoej solskin og behagelige temperaturer. Her er et par billeder:


Vi haaber, I alle har haft en god jul og er kommet godt ind i det nye aar!