mandag den 16. februar 2009

En dansk snemand...

Synes den fortjente en plads paa bloggen:

Denne snemand er lavet til aere for mig og min bror for at vi ikke skal glemme lille Danmark, mens vi befinder os ude i den store vide verden. Personligt synes jeg den er genial, og saa har den formaaet at fjerne det vaerste af "Aahhhh nej det er mandag" syndromet...

fredag den 13. februar 2009

Én til....

I gaar morges blev vi (endnu engang) moedt af et totalt kaos i vores ellers rolige landsby; afspaerrede veje, vand saa langt oejet raekkede, og politifolk der taalmodigt forsoegte at dirigere trafikken og berolige ophidsede morgenbilister. Vi parkerede, hvor vi kunne og gik ned til floden. Normalt er der et par meter fra vandet og op til broen, men i dag var selv broen oversvoemmet. Vi koerte hjem igen og fik fjernet de fleste af vores ting i garagen. Derpaa tog vi afsted igen men nej... det var umuligt. Selv ikke Jos oenskede at skulle igennem denne tunnel:

Naa, men paa arbejde skulle vi jo, saa vi maatte vaere kreative. Vi snakkede med et par naboer, og da vi skulle nordpaa, var der den mulighed at tage den over bjerget. Nu skal det siges, at "bjerget" i vores opfattelse er et omraade, der ikke er omfattet landets almene love og regler. Der er saadan lidt "Wild West" over det, og kun boender og andet landsbyfolk, som er opvokset i egnen, toer bevaege sig ud paa disse kanter. Vi blev dog enige om, at det maatte vaere det, og vi drog afsted. Jeg vil noejes med at sige, at frem kom vi, og at bilen holdt til det. Om jeg goer det igen, er jeg ikke sikker paa, men en oplevelse var det! Nu er vandstanden saa faldet, og det er igen muligt at forcere vejene. Vores garage holdt stand, og ingen stoerre skade er sket i landsbyen. Saa alt i alt: "A happy ending...."
Fik jeg forresten naevnt, at det er fredag og at forud venter en weekend paa ski? Der meldes om sol og behagelige temperaturer, og saa er der i de sidste 5 aar ikke faldet saa meget sne som i aar :-)

onsdag den 11. februar 2009

En droem gaar i opfyldelse...

Saa er flybilletterne koebt og safarilodgen booket. Turen gaar i august over Cairo til Johannesburg i Sydafrika, hvor vi har 15 dage til at se dette vidunderlige land. Efter et par dage i Joburg rejser vi sydpaa til Cape Town, hvor vi har 5 dage til at besoege byen og omraadet. Derefter gaar turen igen nordpaa for at afslutte med 4 dage safari og 3 dage paa panorama ruten.

Her er linket til den lodge, der skal danne ramme om vores fantastiske "The big 5" oplevelse.

http://www.elephantplains.co.za/home/index.html

tirsdag den 10. februar 2009

Vinteren er laaaaang i aar - det foeles allerede som om den har varet i flere maaneder; snestorm, regn i stride stroemme, oversvoemmelser og ikke mindst 5 cykloner, hvor den vaereste bragte 14 m hoeje boelger og vindstoed paa op til 160 km/h. Det eneste positive ved denne vinter er, at der er masser af sne i bjergene...og masser af sne= mulighed for at komme paa ski. Derfor har vi i weekenden lejet en lejlighed, og haaber paa 2 dejlige dage paa baade alpin- og langrendski. Ihhh..kan ikke vente til det bliver fredag.....Kom saa mig (som min mor ville sige :-)