fredag den 25. september 2009

Sydafrika 2009 - 1. del

Saa fik vi endelig styr paa billederne fra vores rejse til Sydafrika i august og langt om laenge tid til at skrive paa bloggen.
Vi startede ud med et par dage i London, da vi skulle flyve herfra til Johannesburg. Det blev et par gode dage, hvor vi fik set det obligatoriske og begyndte at se frem til den spaendende rejse, vi i saa lang tid havde planlagt.
Vi ankom til Johannesburg tidligt om morgenen og blev hentet af det guesthouse, som vi havde booket os ind paa hjemmefra. Det viste sig at vaere et super hyggeligt sted, og resten af dagen gik med at hvile ud oven paa rejsen. Naeste dag havde vi booket en tur til Soweto Township, som er et kvarter beboet primaert af Sydafrikas sorte befolkning, og til Apartheid Museum. Det blev en spaendende omend ogsaa trist tur - stoerstedelen af landets befolkning har virkelig lidt under apartheid! Dog er det livsbekraeftende at se, at der nu i hoej grad arbejdes for, at disse aar ikke bliver glemt. Man kan paa denne maade haabe, at sadanne tiltag medvirker til, at det ikke sker igen...

Efter det korte ophold i Johannesburg gik turen videre til Cape Town, og det blev et af turens hoejdepunkter! Bestemt et sted vi skal tilbage til! Byen ligger flot paa en bjergskraaning ned til havet, og baggrunden er en flot bjergkaede, hvor toppen "Table mountain" er den mest kendte. Man kan tage en kabelbane op til toppen, men desvaerre var den under vedligeholdelse, da vi var der.

En anden af Cape Towns store attraktion er "V&A Waterfront". Det er byens havneomraade, og her har man virkelig formaaet paa perfekt vis at kombinere en arbejdende havn med restauranter, hoteller, shopping malls osv.



Robben Island var endnu en attraktion som maatte besoeges. Det er b.la. her Nelson Mandela sad i faengsel (2. billede var hans celle). Vi blev sejlet ud til oen og fik en guidet tur. En ting som overraskede var, at alle guidene har siddet i faengsel paa oen under Apartheid. Og nogle af dem bor endda stadig paa oen...



En omraade af Cape Town som vi synes godt om var Bo kap, som er Cape Towns muslimske kvarter. Her er husene malet i staerke farver og vi noed at gaa rundt paa maa og faa og indsnuse atmosfaeren.


Endelig var vores favorit omraade Camps bay, som ligger ca. 10 min. syd for centrum. Her er det "sun, beach og kolde drinks", det handler om, og vi blev da ogsaa stamkunder paa "summerville", hvorfra vi havde den flotteste havudsigt - fantastisk at sidde med et kold drink og se solen gaa ned! Lige ved siden af cafeen laa "The Bay Hotel". Det er allerede bestemt, at naeste gang vi kommer til Cape Town, saa er det her vi skal bo.

Den sidste dag i Cape Town lejede vi en bil, og efter at Jos have vaennet sig til at koere i den "forkerte" side, satte vi kursen mod Afrika´s sydligste punkt.

Undervejs saa vi flere sjove trafikskilte:



Endelig tog vi paa hjemturen forbi "Boulders Beach", hvor vi saa disse pingviner (det er altsaa nogle sjove stoerrelser):
Soergmodigt forlod vi Cape Town og tog videre mod Stellenbosch, som er et kendt vinomraade i Sydafrika. Vi brugte et par dage paa at besoege diverse vingaarde og ellers spise og drikke god mad og vin paa mange af de fine restauranter i omraadet.


Herefter gik turen mod Kruger National Park. Det blev turens hoejdepunkt, og vi vidste allerede fra dag 1 af, at det er ikke sidste gang, vi skal paa safari! Men mere om det i naeste indsalg...