onsdag den 20. januar 2010

Tamborrada

Festlighederne er i oejeblikket i fuld gang i San Sebastian. Det er byens helgen, der fejres, og den dag San Sebastian slog Napoleon´s soldater, og dermed loesrev sig fra Frankrig.


Det starter altsammen hvert aar d. 19. januar ved midnat, hvor byflaget hejses. Festlighederne varer i 24 timer non-stop, og lange parader af trommespillere fylder byens gader, mens der trommes paa livet loes. Der er ca. 120 grupper i alt, og hver gruppe bestaar af to ”hold”, ét som repraesenterer Napoleon´s soldater, og et andet som repraesenterer San Sebastian´s indbyggere. Baskerne er klaedt ud som kokke (ved stadig ikke hvorfor, men maaske fordi baskerne er saa glade for mad?) og baerer en lille toende, som de bruger som instrument. De franske soldater derimod baerer den typiske Napoleons uniform samt en lille tromme.



Ideen med disse grupper er at gengive slaget som fandt sted mellem San Sebastian´s borgere og Napoleon´s soldater. Hver melodi er en slags ”battle”, hvor de franske soldater ”angriber” ved at slaa paa trommerne, og baskerne svarer igen ved at slaa paa de smaa toender. Der spilles 12 forskellige sange, og der er ingen tvivl om, at man i loebet af de 24 timer naar at kende dem alle J. Mens grupperne gaar deres rute, goers der stop i de forskellige barer, og her faar de gratis mad og drikke. Det er 24 intense timer, og byen summer af liv og glade dage! Alle er paa gaden, store som smaa, trommespiller eller ej...


Foer hen var det udelukkende maend som deltog, men hvert aar er der flere og flere kvinder med (det skyldes nok til dels, at grupperne faar tilskud fra den baskiske regering for at have kvinder med).

Den eneste pause er kl 12.00 d. 20. januar, hvor den boernevenlige udgave finder sted. Alle skoler i San Sebastian spiller sammen – et fantastisk og meget stort oejeblik for de stolte foraeldre!




Ved midnat d. 20 januar tages flaget ned, og aarets ”tamborrada” er forbi!

mandag den 18. januar 2010

Bryllup

I december sidste år tog vi beslutningen om at gifte os. Vi var begge enige om, at et traditionelt bryllup skulle det ikke være. Men et bryllup på rådhuset tiltalte os dog heller ikke.


Vi begyndte derfor at tænke alternativt. Ideen tog hurtigt form; en rejse til et eksotisk sted med strand, sol og varme – spørgsmålet var bare; hvor? Vi kiggede på forskellige destinationer og endte med at vælge Mexico. Næste skridt var så at finde en dato. Og hvorfor vente længere end højst nødvendigt?

Derfor gifter vi os d. 19. marts 2010 på det luksuriøse ”Le Blanc Spa Resort” i Cancún. Vi har 5 dage på dette skønne ”adult-only” hotel med butler, jacuzzi på værelset med plads til 2 og diverse lækre detaljer som VIP check-in, hovedpudemenu osv.


Brylluppet er der taget professionelt hånd om, da hotellet har stillet deres ”wedding planner” til vores fulde rådighed. Der er dog ikke så meget at planlægge, og det meste beslutter vi nok bare et par dage før. Dog er det bestemt, at brylluppsceremonien skal finde sted på hotellets terasse på stranden:



Efter brylluppet har vi yderligere 10 dage i Mexico – der er ingen planer udover ”at lave ingenting”, spise lækker mexicansk mad, danse salsa, slappe af i en hængekøje med en ”Mojito” eller to i hånden og ellers bare nyde ”at være to".


De få forberedelser er allerede i fuld gang, og der er nu kun 2 måneder til den store dag. Vi glæder os meget, og på trods af den lidt anderledes måde at gifte sig på, så er vi slet ikke i tvivl om, at det er det helt rette for os! En hyggelig, afslappende og romantisk dag, bare for os to!

tirsdag den 12. januar 2010

Julen 2009 og det nye aar 2010

December maaned gik med at julehygge og pynte op. Ogsaa advenskransen blev taget i brug og pakkerne paent lagt i kurven:



Desuden benyttede vi den forlaengede weekend i starten af maaneden til at besoege Jos´s bror Igor, som studerer taet ved Barcelona. Der blev baade plads til spirituelt besoeg paa klostret "Montserrat", fodbold, bowling samt sightseeing i Barcelona.


Lige lidt billeder af familien Rodriguez:



Foerste billede er Jos´s bror med kaeresten Maite, mens andet billede viser Jos´s foraeldre.
Midt paa maaneden rejste vi saa mod nord for at besoege familie og venner. Vi startede ud i KBH, og havde som altid nogle super hyggelige dage i dejligt selskab!

Derefter tog vi videre mod Jylland, hvor julen blev nydt med familien. Baade spanske og danske laekkerier var der disket op med og som prikken over "i´et" var alt daekket af et flot lag hvidt sne.

Familiebilleder:


Vel tilbage i San Sebastian blev baade det nye aar og Hellige Tre Konger fejret med manér. Nu har hverdagen saa indfundet sig igen, og selvom det kraever lidt, saa er det nu skoent at komme tilbage til dagligdagens rutiner...