søndag den 30. maj 2010

Kalimotxo

I weekenden var der mesterskaber i at lave kalimotxo. Det er en drink, som bestaar af roedvin og cola og som siges at stamme fra Baskerlandet. Om det er sandt skal jeg ikke kunne sige, men god er den, isaer paa en varm sommerdag :-)

Her er vores opskrift:

1/2 l Coca Cola
1/2 l roedvin (den billigste af slagsen)
Isterninger
Citronskiver

Isterningerne haeldes i et hoejt glas og 1/2 l roedvin og coca cola tilsaettes. Der roeres godt rundt og et par citronskiver puttes i til sidst. Server drinken frisk og kold.


I sidste uge havde vi besoeg fra Danmark. Det var 4 super hyggelige dage, og de blev nydt til fulde i det dejlige sommervejr. Der blev spist morgenmad paa terassen, grillet og badet og solet paa stranden. Sightseeing i San Sebastian, Biarritz i Frankrig og i den flotte fiskerlandsby Hondarribia blev der ogsaa tid til, og endelig var vi paa sidreria sammen med Jos´s familie. Her nydes udsigten paa en lille café ved stranden La Concha i San Sebastian:

tirsdag den 18. maj 2010

Puh ha!

Det er utilgiveligt - jeg ved det godt! Men hvor er der sket meget de sidste 2 maaneder. Foerst var der jo vores bryllup d. 19 marts paa stranden i Mexico og den efterfoelgende bryllupsrejse. Det var en fantastisk oplevelse med sol, palmesus og turkisblaat hav!

Tilbage i Astigarraga skrev vi i april under paa det endelig dokument og fik vores spanske familiebog udleveret. Den ser saadan ud:

Vi spiste efterfoelgende frokost med Jos´s familie og fik fejret den store begivenhed.
En middag i selskab med venner er det ogsaa blevet til, og sidste weekend blev tilbragt i selskab med familien Perez (22 i alt) i en lille hytte (det vi kalder Txabola) oppe i bjergene. Der blev hygget, grillet og drukket masser af sidra.
Endelig har Jos faaet nyt arbejde. Det er for ham droemmejobbet, saa det kan ikke blive bedre!
I weekenden faar vi saa besoeg fra Danmark og vi glaeder os. Vejret skulle vise sig fra sin paene side, saa mon ikke vi skal paa lidt sightseeing...
Puh ha....jeg bliver helt forpustet!