søndag den 4. oktober 2009

Sydafrika 2009 - 2. del

Den sidste del af vores ferie i Sydafrika tilbragte vi i og omkring Kruger nationalpark. Foerst koerte vi ad "Panoramaruten", som boed paa den ene naturoplevelse efter den anden;

Dernaest besoegte vi en raekke vandfald - en fantastisk smuk oplevelse! Vi var ogsaa saa heldige, at se en abe paa bjergskraaningen.


Endelig oprandt den dag, som vi i saa lang tid havde droemt om. Vi afleverede vores lejebil tidligt om morgen, og blev moedt at vores chauffoer, som skulle bringe os til safarilodgen i Sabi Sands Game Reserve. Han levede fuldstaendig op til forstillingen om en "bushranger" i hans safaritoej, og "prikken over "i´et" var den aabne landrover som skulle vaere vores transportmiddel de naeste 3 timer. Vi naaede frem til lodgen ved middags tid og blev moedt med en kold drink. Herefter blev vi vist ned til vores vaerelse, som virkelig var imponerende; alt var opfoert i naturlige byggematerialer, og selve indretningen var rustik med et afrikansk touch!


Ogsaa lodgen var i samme bygge-, og indretningsstil som vaerelset:


Efter frokost var vi endelig klar til at tage afsted paa vores foerste "game drive", og inden vi koerte afsted, blev vi spurgt hvilken "sundower" vi kunne taenke os. Vi blev hurtigt enige om, at et glas roedvin var den helt perfekte start! En "sundower" er en drink der indtages, mens man nyder synet af solnedgangen over savannen (det absolutte og mest romantiske oejeblik, jeg hidtil har oplevet).
Afsted kom vi, og den ene impala efter den anden sprang forbi os. Eftermiddagens hoejdepunkt var en leopard med 2 smaa unger, og en lille flok buffaloer som graessede i vejkanten.


Som den perfekte afslutning paa vores foerste "game drive" noed vi vores glas vin til en smuk solnedgang over savannen.

Da vi kom tilbage til lodgen moedtes alle til en drink foer middagen, og dagens oplevelser blev livligt diskuteret. Middagen blev indtaget i skaeret af "boma´en" (det lille baal i midten). Alle havde hvert sit lille bord, og disse var arrangeret i en cirkel rundt omkring baalet.


Herefter kroeb vi til koejs for at vaere klar til naeste morgens "game drive", som startede kl. 6.00. Dog blev vi allerede vaekket ved 05.00-tiden af hyaenernes grinen og bavianers skrig - en noget surrealistisk men paa samme tid vildt facinerende oplevelse! Vi besluttede, at vi lige saa godt kunne staa op, saa vi gik op til hovedbygningen og fik serveret et lille morgenmaaltid samt en kop kaffe til at varme os paa. Det var koldt og baade vanter og hue blev fundet frem. Endelig kom vi afsted, og det blev en fantastisk morgen. Dette syn var det foerste der moedte os:

En fantastisk solopgang og et par flodheste, der legede i vandoverfalden! Desuden saa vi vores foerste giraffer, loever og naesehorn.


Tilbage paa lodgen spiste vi morgenmad og efter et forfriskende bad fik os en velfortjent morfar. Efter at have spist frokost, tog vi igen paa "gamedrive", og denne gang var vi heldige at se hanloever, zebraer, antilloper og ikke mindst en gepard.


Sidsnaevnte var vi ifoelge guiden utrolig heldige at se, da der kun findes ca. 200 i hele Kruger Parken. Vi oenskede derfor at fastholde dette moede med et saa facinerende dyr saalaenge saa muligt, og mens solen begyndte at gaa ned, sad vi helt stille og noed hvert minut.
Endnu engang var vi vidner til en fantastisk solnedgang, mens vi noed vores sundower, og det var med en folelse af taknemmelighed over at faa lov til at opleve noget saa storslaaende, at vi begav os tilbage til lodgen. Efter en dejlig middag besluttede vi os for at gaa i baren, og her blev vi serveret Amarula. Det smagte fantastisk og mindede om Baileys -en dejlig afslutning paa en dejlig dag.
Naeste morgen var vi igen klar kl 5.30, og efter en mere rolig nat var vi ivrige efter at komme afsted.
Desvaerre boed denne morgen ikke paa de store dyreoplevelser, men paa eftermiddagens tur fik vi dog endelig en elefant at se samt et par giraffer:
Vores sidste gamedrive sluttede hele safrioplevelsen og rejsen til Sydafrika af med en unik oplevelse. Vi vaar saa heldige at se en flok hunloever og deres unger i gang med et overdaadigt festmaaltid:
Alt i alt har det vaeret en fantastisk rejse til Sydafrika, og ikke mindst de dage vi var paa safari, vil for os altid staa som noget helt specielt. Jeg er ikke i tvivl; hvis jeg kun kunne rejse én gang i dette liv, saa ville jeg tage paa safari!

2 kommentarer:

Annette i Barcelona sagde ...

Det nogle ret fede fotos... man bliver jo slet ikke misundelig ;-).

Lyder som om i havde en fantastisk tur.

June sagde ...

Tusinde tak Annette! Det VAR virkelig en "Once in a lifetime" oplevelse....kan staerkt anbefales!

God weekend!